Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51833
Назва: Багатостороннє регулювання процесів цифровізації
Автори: Балашова, Валерія
Ключові слова: Багатостороннє регулювання
світова економіка
цифровізація
цифрова економіка
інновації
інформаційно-комунікаційні технології
міжнародні організації
Дата публікації: 2023
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Балашова, В. Багатостороннє регулювання процесів цифровізації [Текст] / Валерія Балашова // Журнал європейської економіки. – 2023. – Т. 22, № 3. – С. 462-478.
Короткий огляд (реферат): Обґрунтовано важливість багатостороннього регулювання процесів цифровізації. Проаналізовано статус, наслідки та прогалини лібералізації міжнародної торгівлі ключових продуктів ІКТ завдяки Угодам про інформаційні технології в рамках СОТ. Сумарний економічний ефект обох Угод ІТА визначено в розмірі приблизно 3 трлн дол. США на рік. Проте ці угоди охоплюють менше половини країн-членів СОТ. Виявлено, що міжнародні ініціативи регулювання цифровізації переважно мають добровільний характер, зосереджені на окремих аспектах цифровізації та охоплюють обмежену кількість країн. Аргументовано, що необхідність комплексного багатостороннього регулювання цифровізації полягає в можливих проблемах та ризиках глобального масштабу. Сформовано пріоритети багатостороннього регулювання цифровізації: узгодження базових визначень цифрових процесів, умов доступу до даних, концепції цифрових даних для глобального суспільного блага, форм управління даними, прав і принципів щодо цифрових даних, стандартизація даних, міжнародна співпраця з управління платформами. Наголошено на комплексному і збалансованому підході для підтримки інклюзивного та сталого розвитку світової економіки та можливості створення міжнародного органу з управління різними аспектами цифровізації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51833
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 22 (№3) Вересень 2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
БАЛАШОВА.PDF273.54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.