Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/5550
Назва: | Гармонізація українських стандартів якості з європейськими як механізм підвищення конкурентоспроможності продукції агропромислового комплексу |
Інші назви: | Harmonization of Ukrainian quality standards to European as mechanism for agriculture production competitiveness improvement |
Автори: | Пазізіна, С. Пазізіна, К. Pazizina, S. Pazizina, K. |
Ключові слова: | гармонізація стандарт якості продукція агропромислового комплексу конкурентоспроможність механізм якість харчової продукції harmonization standard of quality agricultural products competitiveness mechanism quality of food |
Дата публікації: | 2014 |
Видавництво: | ТНЕУ |
Бібліографічний опис: | Пазізіна, С. Гармонізація українських стандартів якості з європейськими як механізм підвищення конкурентоспроможності продукції агропромислового комплексу [Текст] / С. Пазізіна, К. Пазізіна // Українська наука : минуле, сучасне, майбутнє : щорічник : у 2-х ч. / за ред. М. В. Лазаровича ; редкол. : С. В. Адамович, В. Я. Брич, О. Є. Гомотюк [та ін.]. - Тернопіль : ТНЕУ, 2014. - Вип. 19 ; Ч. 1. - C. 108-114. |
Короткий огляд (реферат): | Проаналізовано проблему гармонізації українських стандартів якості з європейськими. Визначено, що одним з механізмів підвищення конкурентоспроможності продукції агропромислового комплексу є гармонізація національних стандартів якості з європейськими. Оцінено рівень конкурентних переваг аграрної продукції на європейському ринку. Досліджено досвід європейських країн щодо контролю за якістю харчової продукції. Запропоновано заходи щодо прискорення гармонізації українських стандартів з європейськими. The problem of harmonization of Ukrainian quality standards to European standards is analyzed. It was determined that one of the mechanisms for agricultural industry competitiveness improvement is the alignment to European quality standards. The level of competitive advantages of agricultural products in the European market is reviewed. The practice of food production controlling in European countries is examined. Actions for acceleration of harmonization of Ukrainian standards to European are suggested. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/5550 |
Розташовується у зібраннях: | Українська наука: минуле, сучасне, майбутнє Випуск 19 2014 рік |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Пазізіна С..pdf | 281.99 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.