Особливості викладання курсу історії України студентам з порушенням слуху. - Очеретяний, Володимир Васильвич (ТОВ Ніланд ЛТД, 2015)
Стаття присвячена дослідженню процесу навчання осіб з вадами слуху у вищих навчальних закладах ІV рівнів акредитації. У статті досліджено проблеми навчання студентів з вадами слуху у ВНЗ; виділено передумови підвищення освітнього рівня осіб цієї категорії; представлено загальну характеристику та розкрито специфіку процесу навчання глухих студентів та студентів зі зниженим слухом.; теоретично обґрунтовано і визначено організаційно-педагогічні умови, що забезпечують підвищення ефективності навчання юнаків і дівчат з порушеннями слуху у вищих навчальних закладах. To research training for those with hearing disabilities in higher education accreditation levels. This paper investigates the problem of teaching students with hearing impairments in high school; allocated premise of raising the educational level of this category; presents general characteristics and revealed specifics of deaf education students and students with reduced hearing.; theoretically grounded and defined pedagogical conditions that increase the effectiveness of teaching young people with hearing impairment in higher education. Статья посвящена исследованию процесса обучения лиц с недостатками слуха в высших учебных заведениях IV уровней аккредитации. В статье исследованы проблемы обучения студентов с нарушениями слуха в вузе; выделено предпосылки повышения образовательного уровня лиц этой категории; представлена общая характеристика и раскрыта специфика процесса обучения глухих студентов и студентов с пониженным слухом.; теоретически обосновано и определены организационно-педагогические условия, обеспечивающие повышение эффективности обучения юношей и девушек с нарушениями слуха в высших учебных заведениях.
Стаття
Keywords: вищі навчальні заклади ІV рівнів акредитації, глухі студенти, особи з порушеннями слуху, психолого-педагогічний супровід, студенти зі зниженим слухом; higher education accreditation levels, deaf students, people with hearing impairments, psychological and pedagogical assistance for students with reduced hearing; вузы IV уровней аккредитации, глухие студенты, лица с нарушениями слуха, психолого-педагогическое сопровождение, студенты с пониженным слухом