РОЛЬ ЦЕРКВИ В ЖИТТІ УКРАЇНСЬКОЇ ДІАСПОРИ США - Недошико, Ірина Романівна (My University, 2021)
Роль церкви у житті української діаспори у США важко переоцінити, оскільки це пов’язано принаймні із декількома чинниками: 1) релігійністю українського народу; 2) соціальним змістом діяльності Церкви, що окреслюється в умовах проживання українців за межами матірної території; 3) історією української еміграції, яка є складовою Української церкви, що «…За Христовим покликанням, з’являлася … на дорогах, щоб напоїти спраглих Словом Божим»