“Базель ІІІ” у забез-печенні фінансової стійкості банківської системи - Довгань, Жанна Миколаївна (Університет банківської справи НБУ, 2011)
Проаналізовано розроблені Базельським комітетом з банківського нагляду нові вимоги щодо ка- піталу та ліквідності. Доведено необхідність упровадження «Базеля ІІІ» у вітчизняну банківську практику з метою забезпечення фінансової стійкості банківської системи.
Keywords: фінансова стійкість; Базельський комітет з банківського нагляду; «Базель ІІІ»; достатність капіталу; основний капітал; ліквідність банку