Фінансове забезпечення органів місцевого самоврядування: теоретичні основи та вітчизняна практика - Русін, Віктор Миколайович; Rusin, Viktor (Івано-Франківськ : ВДВ ЦІТ Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, 2008)
У статті розглядаються теоретичні та практичні аспекти формування до-ходів місцевих бюджетів в Україні. Проаналізовано склад доходів місцевих бюджетів та форми мобілізації ресурсів до місцевих бюджетів найнижчого рівня. Обґрунтовано необхідність та запропоновано напрямки збільшення власних доходів місцевих бюджетів. The article considers the theoretical and practical aspects of the local budgets income generation in Ukraine. Composition of profits of local budgets and form of mobilization of resources is analysed in the local budgets of the lowest level. The necessity of the local budgets own income increase is grounded and the directions of such increase are sug-gested.
Keywords: бюджет; budget; місцевий бюджет; local budget; фінансові ресурси бюджету; financial resources of budget; доходи бюджету; profits of budget; трансферти; transfers; місцеві податки і збори; local taxes and duties