Аналітичне дослідження європейської моделі фондового ринку - Штойко, Р. Р; Shtoyko, R. R. (Тернопільський національний економічний університет, 2016)
В статті уточнено сутнісні характеристики сучасної європейської моделі фондових ринків, динаміку показників результативності функціонування фондових ринків. Проведено порівняльний аналіз фрагментації національних фондових ринків Європи. Виявлено залежність між масштабами ринку (загальними обсягами обороту емісійних цінних паперів) і ступенем його фрагментації. The essential characteristics of a modern European model of the stock markets are specified in the article. The dynamics of indicators of the stock market functioning is analysed. A comparative analysis of the fragmentation of national stock markets in Europe is carried out. The dependence between the scale of the market (total sales of equity securities) and the degree of fragmentation is shown.
Analytical study of European model of stock market
Keywords: фондовий ринок; регульовані ринки; торгівельний майданчик; stock market; regulated markets; marketplace