Наукова парадигма доходів місцевих бюджетів - Вовна, Наталія; Vovna, Nataliya (ТНЕУ, 2007)
Розкрито економічний зміст понять “місцеві бюджети”, “доходи місцевих бюджетів”, “власні і закріплені доходи місцевих бюджетів”. На основі теоретичного аналізу підходів щодо трактування вказаних термінів сформульовано авторське розуміння сутності доходів місцевих бюджетів та їхніх видів - власних і закріплених доходів, обґрунтовано їх необхідність і роль в Україні у сучасних умовах, доповнено класифікаційні ознаки. The views of well-known scientist on the economic essence of the terms “local budgets”, “local budget incomes”, “own and fixed local budgets’ incomes” are considered in this article. On the basis of the theoretical analysis the author has formed her own position on the essence “local budget incomes” and their types. The article draws attention to the own and fixed local budget incomes and defines their functional purpose.
Scientific paradigm of local budgets