Інформаційно-правове забезпечення системи безоплатної правової допомоги - Струкова, Крістіна; Strukova, K. (ТНЕУ, 2017)
Досліджено поняття та сутність інформаційно-правового забезпечення системи безоплатної правової допомоги в України через аналіз змісту інформаційного супроводження діяльності суб’єктів із надання безоплатної правової допомоги. Проаналізовано чинне адміністративно-правове законодавство у сфері надання безоплатної правової допомоги. Встановлено особливості та характер інформаційно-правових аспектів надання первинної та вторинної безоплатної правової допомоги, а також здійснив розмежування особливостей їх інформаційно-правового забезпечення в контексті надання правових послуг. In the article, the author examined the concept and essence of and legal support of the system of legal aid pro- viding in Ukraine via analyzing practice of the institutions of legal aid providing. The author analysis the current law in the field of providing legal aid. The author described the peculiarities and nature of the legal features of providing primary and secondary free legal aid. Also author described distinction between features of legal support of primary and secondary legal aid in the context of the provision of legal services.
Legal regulation of free legal aid providing
Keywords: безоплатна правова допомога; інформаційне супроводження; правова послуга; суб’єкти надання безоплатної правової допомоги; юридичні клініки; інформація, що становить адвокатську таємницю; free legal aid; information support; legal service; subjects of providing free legal aid; legal clinics; attorney-client privilege