Соціально-економічне позиціонування України в сучасній Європі - Зварич, Роман Євгенович (Вісник Тернопільського національного економічного університету, 2012)
Досліджено соціально-економічний розвиток Європи та напрацьовано його пріоритетні напрями для України. Визначено теоретико-методичні засади соціально-економічного позиціонування країни. Проведено аналіз соціально-економічного розвитку ЄС та здійснено оцінку рівня економічного і соціального розвитку України. Сформульовано пропозиції щодо напрацювання пріоритетних напрямів соціально-економічного позиціонування України.
It researched the socio-economic development of Europe and elaborated it’s priorities for Ukraine. The theoretical and methodological bases of social and economic positioning of the country are determined. The analysis of socio-economic development of the EU and the estimation of the level of economic and social development of Ukraine are provided. Proposals for priority directions of socio-economic positioning of Ukraine are formulated.