Методологічні підходи до вивчення самосвідомості особистості підлітків та юнаків - Кучеренко, Світлана (ТНЕУ, 2009)
У статті розглядаються можливі теоретичні виміри дослідження самосвідомості особистості та її специфіка на етапі підліткового та раннього юнацького віку
Keywords: свідомість; самосвідомість; самооцінка; ставлення до себе; екзистенціальне Я; категоріальне Я; переживане Я; Я-реальне; Я-ідеальне; саморегуляція; Его-ідентичність; підлітковий вік; рання юність