Кластерний підхід для аналізу та прогнозування доходів та видатків державного сектора економіки України - Фаріон, Антоніна Іванівна (Луцький національний технічний університет, м.Луцьк, 2013)
Розглянуто принципи і методи кластерного аналізу з метою прогнозування доходів і видатків державного сектора економіки України, вибрано точний вимір тісноти зв’язку між об’єктами потенціального кластера, виміряний в певній метричній системі. Проаналізовано необхідність застосування кластерного методу дослідження і розвитку з метою адаптації економіки до світових стандартів. На основі проведених досліджень, проаналізовано результати кластерного аналізу областей України за рівнем доходів і видатків суб’єктів державного сектора економіки.
Cluster approach for analysis and prediction of income and expenditure public sector Ukraine
Keywords: кластер; кластерний аналіз; державний сектор економіки; суб'єкти державного сектора; доходи і видатки державного сектора; методи