Вуковар як центр культурницького життя русинів та українців Хорватії наприкінці ХХ століття - Нагірний, Микола Зіновійович (Всеукраїнське фахове видання: збірник наукових праць «Гілея: науковий вісник», 2013)
Розглянуто історію зародження та розвитку русинсько-української спільноти у Вуковарі. Висвітлено різноманітні прояви культурницької діяльності тамтешньої діаспори. Охарактеризовано зовнішній аспект активностей місцевого товариства. The history of the origin and development of the Rusyn-Ukrainian community in Vukovar is covered. The various manifestations of cultural activity of the our diaspora is shown. The external aspect of the activity of local community is characterized.
Vukovar as a center of cultural life of the Ruthenians and the Ukrainians in Croatia at the end of twentieth century
Vukovar ako centar kulturničkog života Rusina i Ukrajinaca Hrvatske na kraju XX stoljeća
Keywords: русини; Ruthenians; українці; Ukrainians; Хорватія; Croatia; Вуковар; Vukovar; регіональне товариство; regional community