Ризики фінансової стабільності банківської системи: класифікація, особливості прояву та ідентифікації - Лазня, Артем; Laznia, Artem (ТНЕУ, 2013)
Проведено аналіз та оцінку основних ризиків, які впливають на фінансову стабільність банківської системи та які враховуються при складанні звітів про фінансову стабільність. Наведено класифікацію ризиків. Розглянуто способи ідентифікації ризиків. Узагальнено зарубіжний досвід ідентифікації ризиків. Наведено порівняльну характеристику макро- та мікропруденційного підходів до фінансового регулювання та нагляду.
The risks of financial stability of the banking system: the classification, manifestation specifics and identification
Keywords: ризик; банківська система; макропруденційний нагляд; мікропруденційний нагляд; фінансова стабільність; звіт про фінансову стабільність