Відтворення потенціалу матеріальних ресурсів за умов ринкової економіки - Шиманська, Оксана Петрівна; Фаріон, Іван Дем'янович; Фаріон, Михайлина Михайлівна; Лиса, Галина Іванівна (Вісник Тернопільської академії народного господарства. – Тернопіль : Економічна думка, 1999)
Обґрунтована необхідність дослідження потенціалу матеріальних ресурсів, величина якого зумовлена дією закону економії; уточнено зміст терміну «потенціал матеріальних ресурсів», який характеризує виробничі відносини, пов’язані з економією матеріальних ресурсів на всіх стадіях виробничого відтворення; визначені стадії терміну функціонування матеріального ресурсу; узагальнено основні напрями економії матеріальних ресурсів; визначені показники економного використання природних ресурсів; наголошено на необхідності здійснення комплексу заходів щодо підвищення технічного рівня виробництва.
Keywords: потенціал матеріальних ресурсів; час виробництва (добування) матеріального ресурсу; час транспортування; час до моменту виробничого споживання; показники економного використання ресурсів; показники надійності