Роль посередників на фінансовому ринку України - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Предметом дослідження є уточнення економічної сутності фінансових посередників шляхом систематизації поглядів вчених на фінансове посередництво. Висловлюється думка, що успішне функціонування фінансового ринку неможливе без створення та розвитку якісних фінансових посередників - банків і небанківських фінансових установ. Висвітлено значення та роль фінансових посередників як важливого елемента інфраструктури забезпечення суб’єктів ринку фінансовими ресурсами та активного інвестора. Авторами проаналізовано діяльність фінансових посередників на вітчизняному фінансовому ринку, виявлено проблеми їхнього функціонування та подальшого розвитку. Запропоновано заходи щодо покращення діяльності фінансових посередників, зокрема: інформування населення про стан діяльності учасників фінансового ринку; активізацію ролі держави та її органів у зміцненні фінансового ринку України; впровадження нових, більш привабливих та прогресивних видів послуг на фінансовому ринку України; приведення вітчизняного фінансового ринку у відповідність до світових стандартів.
Keywords: фінансовий ринок; фінансові посередники; банки; небанківські фінансові установи; кредитні спілки; страхові компанії; недержавні пенсійні фонди; лізингові компанії