Стратегічний аналіз критеріїв конкурентоспроможності підприємств - Бурденюк, Тарас Григорович; Burdenyuk, Taras Grigorovich (Житомирський державний технологічний університет, 2014)
Автором запропоновано модель аналізу конкурентоспроможності птахівничих підприємств. Розроблена методика дає змогу в цілому оцінити стан досліджуваного підприємства та визначити його конкурентоспроможність серед групи конкурентів. Рекомендовано алгоритм кількісної та якісної діагностики критеріїв конкурентоспроможності. Сформовано інтегральний підхід до оцінки конкурентоспроможності підприємства, що дає змогу розробити управлінські рішення щодо поліпшення конкурентних позицій і вибору ефективного методу конкурентної боротьби.
Strategic analysis criteria of competitiveness of enterprise
Keywords: аналіз; analysis; конкурентоспроможність; competitiveness; критерій; criterion; конкурент; competitor; модель; model; показник; index; фактор; factor