Медичне страхування у реформуванні системи охорони здоров'я України - Логвинюк, Валентина Анатоліївна (Вінниця, ВННІЕ ЗУНУ, 2025)
У роботі досліджено теоретико-методологічні основи медичного страхування в умовах реформування системи охорони здоров’я України. Проведено аналітичну оцінку розвитку медичного страхування та ефективності його впливу на діяльність медичного центру «Оксфорд Медікал Вінниця». Визначено та обґрунтовано перспективи розвитку медичного страхування в Україні та напрями підвищення ефективності використання страхових механізмів у діяльності «Оксфорд Медікал Вінниця». Розроблено модель інтеграції страхових механізмів у бізнес-процеси приватного медичного центру. The work examines the theoretical and methodological foundations of medical insurance in the context of reforming Ukraine's healthcare system. An analytical assessment of the development of medical insurance and its effectiveness on the activities of the Oxford Medical Vinnytsia medical center was conducted. The prospects for the development of medical insurance in Ukraine and directions for improving the effectiveness of insurance mechanisms in the activities of Oxford Medical Vinnytsia are identified and substantiated. A model for integrating insurance mechanisms into the business processes of a private medical center has been developed.
Health insurance in the reform of the Ukrainian healthcare system