Адміністративно-правові засади функціонування сектору безпеки та оборони України - Гринь, Олександр Олександрович (Тернопіль, ЗУНУ, 2024)
Дисертація є комплексним дослідженням адміністративно-правових засад функціонування сектору безпеки та оборони України. У роботі вирішено наукове завдання, що полягає у визначенні теоретичних основ, науково-методичних та практичних рекомендацій щодо адміністративно-правових засад функціонування сектору безпеки та оборони України. За результатами дисертаційного дослідження сформульовано теоретичні висновки та обґрунтовано практичні рекомендації, що містять елементи новизни і концептуально розв’язують проблему забезпечення безпекового середовища.
Keywords: національна безпека; сектор безпеки та оборони; нормативно-правові акти; адміністративно-правовий статус суб’єктів забезпечення національної безпеки та оборони; державне управління; інформаційний захист; екологічна безпека; біологічна безпека; воєнна безпека; інноваційні підходи.