Вплив масової культури на формування національної ідентичності українців - Чорноокий, Дмитро (Тернопіль, ЗУНУ, 2025)
У кваліфікаційній роботі дослідженопсихологічні механізми впливу масової культури на становлення національної ідентичності українців; розкрита структура й функція національної ідентичності українців, охарактеризовано роль масової культури у формуванні колективної пам’яті та символічних уявлень; емпірично вивчено встановлення взаємозв’язку між культурними практиками та рівнем сформованості національної ідентичності українців.
Keywords: масова культура; національна ідентичність; психологічний вплив; колективна пам’ять; символічні уявлення; соціалізація; наслідування; ідентифікація