ДЕЯКІ ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ РОЗГЛЯДУ СУДОМ СПРАВ ПРО ВИЗНАННЯ ФІЗИЧНОЇ ОСОБИ НЕДІЄЗДАТНОЮ - Вербіцька, Мар'яна Василівна (My University, 2015)
Стаття присвячена дослідженню принципу своєчасності судового розгляду цивільних справ. Визначаються фактори, які спричиняють порушення встановлених ЦПК України процесуальних строків. Висвітлюються основні проблеми, пов’язані з дотриманням вказаного принципу. Окреслюються деякі шляхи їх вирішення. Акцентується увага на актуальності вказаної проблематики.
Keywords: Своєчасність, оперативність, раціональна процесуальна форма, процесуальні строки, цивільне судочинство, скорочення процедури