Вікова динаміка розвитку структурних компонентів особистісної адаптованості у системі фундаментального експерименту - Ревасевич, Ірина Степанівна (Психологія і суспільство, ТНЕУ, 2008)
У статті описуються передумови і чинники стабілізації особистісної адаптованості школярів, вікові та індивідуальні закономірності її прояву, відслідкована динаміка розгортання загального показника особистісної адаптованості у молодшому шкільному, підлітковому і юнацькому вікових періодах (за опитувальником “Наскільки адаптований Ти до життя?”) та окремих складових пристосованості наступників на цих етапах розвитку (за визначеною батареєю психологічних тестів).
Keywords: особистісна адаптованість, ставлення, оцінка і самооцінка, внутрішнє прийняття, психічний образ, психологічна ситуація, Я-концепція, модульно-розвивальна система навчання, самоактуалізація.