Глобалізація: витоки і перспективи - Мунтіян, Валерій (ТНЕУ, 2012)
Розкрито суть глобалізації, систематизовано основні періоди підвищення та спаду активності глобалізаційних процесів у різних сферах людської діяльності. Арґументовано, що особливістю сучасного періоду глобалізації стала зміна співвідношення між зовнішніми і внутрішніми чинниками розвитку національних економік на користь перших. Виявлено співвідношення понять “глобалізація” та “інтернаціоналізація”.