Статистичний аналіз податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів (регіональний аспект) - Бойко, Юлія Іванівна; Boyko, Yyliya Ivanivna (My University, 2014)
АНОТАЦІЯ Бойко Ю.І. Статистичний аналіз податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів (регіональний аспект). - Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.10 - Статистика. - ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана». - Київ. - 2014. У дисертаційній роботі визначено теоретичні та методологічні підходи статистичного аналізу податкових надходжень до бюджету. Розроблено засади статистичного аналізу податкових надходжень до бюджету з позиції системного підходу. Сформовано пропозиції щодо удосконалення організації інформаційного забезпечення статистичного аналізу податкових надходжень до бюджету. Запропоновано удосконалення основних напрямів статистичного аналізу податкових надходжень до бюджету. З позиції системного підходу побудовано систему статистичних показників для аналізу податкових надходжень. За допомогою цієї системи здійснено статистичний аналіз сплати податків до бюджету Тернопільської області. Систематизовано фактори впливу на обсяг податкових надходжень до бюджету. Адаптовано метод комплексних статистичних коефіцієнтів для визначення рейтингу територіально-адміністративних одиниць щодо обсягу податкових надходжень. Удосконалено методичні підходи щодо організації розрахунків збору податків на перспективу. Відібрано найбільш адекватні моделі для розрахунку податкових надходжень до бюджету Тернопільської області на перспективу. Ключові слова: податкові надходження, статистичний аналіз, інформаційно-аналітичне забезпечення управлінських рішень, фактори впливу на рівень податкових платежів, рейтинговий аналіз. ANNOTATION Boyko Y. Statistical analysis of tax revenues to the budgets of all levels (regional aspect). - Manuscript. Thesis for the Candidate's Degree of Economic Science, specialty 08.00.10 -Statistics. - SHEE "Kyiv National Economic University named after Vadym Hetman". -Kyiv. -2014. In the thesis the author determines both theoretical and methodological bases of the statistical analysis of tax revenue. The principles of a statistical analysis of tax revenue from the standpoint of a systematic approach are worked out. The suggestions for improvement of information support statistical analysis of tax revenue are formed. Improvements of the basic directions of statistical analysis of the taxation process are proposed. From the perspective of systemic approach built a system of statistical indicators for the tax revenue analysis. With this system the statistical analysis of tax revenue to Ternopil region is developed. Impacts on the level of tax revenue are systematized. A method of complex statistical factors for ranking territorial-administrative units on tax revenue is adapted. Methodical approaches to the organization of calculation of tax revenue in the future are improved. The most appropriate model of strategic planning tax revenue of the Ternopil region is selected. Keywords: tax revenue, statistical analysis, information and analytical support for management decisions, factors influencing to the level of tax payments, rating analysis.
Statistical analysis of tax revenues to the budgets of all levels (regional aspect)
Keywords: податкові надходження; tax revenue; статистичний аналіз; statistical analysis; інформаційно-аналітичне забезпечення управлінських рішень; information and analytical support for management decisions; фактори впливу на рівень податкових платежів; factors influencing to the level of tax payments; рейтинговий аналіз; rating analysis