Соціально-економічні мотиви участі в фінансовому шахрайстві на ринку страхових послуг - Дем’янишин, Василь; Клапків, Юрій; Demianyshyn, Vasyl; Klapkiv, Yuriy (My University, 2020)
Проблематика фінансового шахрайства, зокрема на ринку страхових послуг, та мотиви участі у ньому окремих учасників, які здатні розпізнати можливу фінансову піраміду та відмовитись від участі у ній, є особливо актуальною на сучасному етапі розвитку українського суспільства. У розвинених країнах цим проблемам приділяється значно більше уваги, ніж в Україні, де потенційний споживач часто залишається сам на сам із проблемою після закриття шахрайського проекту. The problem of financial fraud, in particular in the market of insurance services, and the motives for participation in the new individual participants who are able to recognize a possible financial pyramid and refuse to participate in it, is especially relevant at the current stage of the development of Ukrainian society. In developed countries, these problems are paid much more attention than in Ukraine, where a potential consumer is often left alone and out of trouble after closing a fraudulent project.
Socio-economic motives for participation in financial fraud in the market of insurance services
Keywords: страхування; фінансова піраміда; шахрайство; мотиви; чинники; insurance; financial pyramid; fraud; motives; factors