Організаційно-правові засади формування Армії України в період Центральної Ради і Гетьманату: порівняльний-правовий аналіз - Кравчук, Микола Володимирович (My University, 2015)
У науковій розробці визначена й обґрунтована роль Армії для українського державотворення в 1917-1918 рр. в період Української Центральної Ради та Гетьманату Павла Скоропадського. Висвітлено основні засади розбудови Армії України в зазначений час, здійснено порівняльний аналіз її формування: організації, забезпечення, діяльності. Проведено дослідження законодавчої бази створення власного війська на зазначених етапах розвитку Української держави.
Keywords: Українська Народна республіка в добу Центральної Ради; Армія УЦР; Військо УНР; Армія Гетьманату