Методика та засоби запобігання піратства в кіберспорті - Багмет, Владислав Сергійович (Тернопіль, ЗУНУ, 2025)
У роботі виконано проаналізовано особливості піратства у сфері відеоігор, визначено основні чинники його поширення, форми реалізації та економічні наслідки для розвитку індустрії, що дало змогу окреслити ключові загрози ліцензійному програмному забезпеченню та встановити залежність між рівнем піратства і темпами інновацій у геймдев-секторі. Виконано систематизацію відомих CVE, що стосуються платформ на кшталт Steam, визначено домінуючі класи вразливостей (ескалація привілеїв, інжекція, файлові маніпуляції, RCE), що забезпечило формування узагальненого профілю ризиків ігрових екосистем. The paper analyzes the features of piracy in the field of video games, identifies the main factors of its spread, forms of implementation and economic consequences for the development of the industry, which made it possible to outline the key threats to licensed software and establish the relationship between the level of piracy and the pace of innovation in the game development sector. Known CVEs related to platforms such as Steam were systematized, and dominant vulnerability classes (privilege escalation, injection, file manipulation, RCE) were identified, which provided a generalized risk profile for gaming ecosystems.
Methodology and Means of Preventing Piracy in Esports
Keywords: CVE; Steam; RCE; DRM