Соціологічна рефлекція еволюції та функцій грошей - Литвин, Анатолій; Lytvyn, Anatoliy (ТНЕУ, 2011)
У статті на теоретико-методологічному рівні аналізуються різноманітні підходи до еволюції та функціонуванні грошей. Особлива увага звернена на розкриття соціальних суперечностей у визначенні соціологічних функцій грошей та їх впливу на соціальні відносини у суспільстві. Гроші визначаються й вивчаються як соціальний інститут. In the article on the theoretical-methodological level the different approaches to evolution and functioning of money are analyzed. Special attention is paid to the description of social contradictions in the definition of sociological function of money and their influence on the social relations in the society. Money is defined and studied as a social institution.
Sociological reflex action of evolution and functions of money
Keywords: еволюція та функціонування грошей; функції грошей - відтворювальна; комунікативна; регулятивна; інтегральна; диференційна; гедеоністична; моральна або ціннісна; evolution and functioning of money; functions of money – reproductive; communicative; integral; differential; hedonistic; moral or valuable