Системи моделей управління реалізацією кредитно-депозитної політики банку - Дзюбановська, Наталія; Dzyubanovs’ka, Nataliya (ТНЕУ, 2011)
Розглянуто теоретичні засади стратегії управління фінансовою діяльністю банку через систему аналітичних моделей та методів. Доведено важливість банківських ризиків при управлінні реалізацією кредитно-депозитної політики банку. Встановлено вплив гепу на зміну прибутку при різній динаміці відсоткової ставки. Обґрунтовано доцільність використання моделей гепу та імунізації балансу при управлінні реалізацією кредитно-депозитної політики банку з метою зниження відсоткового ризику.
Systems of case frames of credit-deposit activities of the bank
Keywords: активи; багатокритеріальна оптимізація; банківський ризик; відсоткова ставка; геп; економіко-математичне моделювання; імунізація балансу; пасиви; прибуток; система; спред; стратегія управління