Аналіз розвитку підприємства як економічної системи - Спільник, Ірина Володимирівна (Тернопіль : ФОП Осадца Ю. В., 2017., 2017)
В умовах зростаючої складності господарських та загальноекономічних процесів, «багатовекторності» управлінських рішень та їх можливих наслідків зростає актуальність застосування економічного аналізу як засобу оцінки стану економічних об’єктів, інструмента забезпечення їх життєздатності та підвищення ефективності функціонування, посилюється системний характер аналітичних досліджень. На особливу увагу заслуговує системний підхід до оцінки ступеня ефективності та збалансованості економічних систем, до яких, зокрема, належать суб’єкти господарювання, в тому числі підприємства.
Keywords: економічний аналіз; принцип системності; системний аналіз; економічна система; економічна ефективність; синергетичний ефект