Фінансування розвитку трудового потенціалу з позиції реалізації сервісної концепції держави - Алексеєнко, Людмила Михайлівна; Ціжма, Оксана Анатоліївна; Alekseyenko, Lyudmyla Mykhaylivna (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2018)
Розкрито теоретичні й емпіричні аспекти наукового дослідження фінансового забезпечення розвитку трудового потенціалу у контексті реалізації заходів забезпечення сталого зростання економіки та реінвестування економічних здобутків для досягнення суспільних пріоритетів. Для забезпечення розвитку трудового потенціалу доцільно активізувати заходи щодо подолання бідності за рівнем доходів і забезпечити доступ населення до послуг незалежно від місця проживання. Визначено доцільність сприяння продуктивній зайнятості і підвищення легальної економічної активності населення в контексті реалізації максими соціальної справедливості.
Keywords: фінансове забезпечення; фінансування; трудовий потенціал; фінансові ресурси; продуктивна зайнятість; соціальна справедливість