Система передачі сенсорних даних від фізичного двійника до цифрового - Купчин, Юрій Юрійович (Тернопіль, ЗУНУ, 2023)
Пояснювальна записка до дипломного проекту: 69 с., 20 рис., 3 додатки, 52 джерела. Метою дипломного проекту є розробка системи передачі сенсорних даних від фізичного двійника до цифрового. Основне призначення даної системи – скорочення розриву між концепцією та реалізацією цифрового двійника, забезпечуючи передачу даних з датчиків. Система дозволятиме додавати датчики до фізичного двійника та надавати інтерфейс для їх конфігурації віддалено через Інтернет. В роботі використовувалися методи системного аналізу та синтезу, порівняння, логічного узагальнення результатів, методи інтелектуального аналізу даних. Розроблено загальну структуру системи, алгоритм моделювання цифрового двійника, визначено комунікаційні потреби цифрового двійника, вибрано апаратне забезпечення системи, вибрано та проаналізовано програмне забезпечення для системи. Розроблено програмне забезпечення апаратної частини системи та «серверної» частини системи.
System for transferring sensor data from a physical twin to a digital one
Keywords: цифровий двійник; мікрокомп’ютер; алгоритм моделювання; MQTT; Raspberry PI; Pycom WiPy; ІоТ; REST API; digital twin; microcomputer; modeling algorithm