Концептуальні підходи до розуміння феномену «публічне управління» - Загурський, Олександр Богданович; Король, Володимир Степанович (Юридичний науковий електронний журнал, 2020)
В статті розглядаються актуальні підходи щодо розуміння феномену публічного управління в контексті реформування державної влади. Проаналізовано наукові підходи вітчизняних та зарубіжних вчених щодо правової природи публічного управління. Автором досліджується феномен публічного управління, а також формулюються авторські підходи щодо щодо особливостей удосконалення ефективних механізмів функціонування публічного управління в контексті реалізації національної політики України. The article considers current approaches to understanding the phenomenon of public administration in the context of public reform. Scientific approaches of domestic and foreign scholars on the legal nature of public administration are analyzed. The author studies the phenomenon of public administration, as well as formulates the author's approaches to the peculiarities of improving the effective mechanisms of public administration in the context of the implementation of national policy of Ukraine.
Conceptual approaches to understanding the phenomenon of “public governance”
Keywords: публічне управління, національна політика, державна влада, держава, управління, законодавство; public administration, national policy, state power, state, administration, legislation