Сучасні тенденції функціонування світового ринку пива - Яремко, Зоряна (ТНЕУ, 2011)
Виявлено і розкрито сучасні тенденції функціонування світового ринку пива: відновлення обсягів продажів; посилення впливу Китаю на ринок; домінування країн ПівденноСхідної Азії та Західної Європи; зростання динамічності ринків країн, що розвиваються; стабільність позиції на світовому ринку пива 10 країнлідерів; високий рівень консолідації ринку; лідерство «локально глобального» бренда Snow; зростання темпів торгівлі у місцях споживання пива, порівняно з місцями продажу; динамічний розвиток торгівлі пивом через Інтернет та суттєве переважання продажів світлих сортів пива порівняно з іншими сортами. The next modern trends in the world beer market’s operation are identified in the article: beer sales pick up;  increasing  impact of China on  the market; AsiaPacific and Western Europe dominate; emerging markets are most dynamic; stability of top 10 markets; high level of market consolidation; leadership of «local global» brand Snow; ontrade outperforms offtrade; Internet retailing the most dynamic channel; lager dominates the beer category.