Вплив Великої Британії на формування механізмів європейської політичної інтеграції (40-80-ті роки ХХ ст.) - Грубінко, Андрій Васильович (My University, 2016)
У статті розглядається роль Великої Британії в процесах європейської політичної інтеграції у період 1940 – 1980-х років. Представлено витоки “особливої позиції” країни в системі європейської інтеграції, зокрема щодо участі в її політичній складовій (зовнішня політика і політика безпеки). Акцентовано увагу на становленні концептуальних засад новітньої політики Великої Британії щодо участі в європейській інтеграції упродовж досліджуваного періоду.
Keywords: Велика Британія; Західна Європа; ЄЕС; Європейське Співтовариство; європейська плолітична інтеграція