Особливості розвитку культури мовлення учнів у вітчизняних середніх закладах міжвоєнного періоду ХХ ст. - Царик, Ольга Михайлівна (Гуманітарний вісник ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний університет імені Григорія Сковороди», 2015)
У статті досліджено особливості, основні методи та тенденції розвитку культури мовлення учнів вітчизняних середніх закладів міжвоєнного періоду ХХ ст. Розглянуто методику формування культури мовлення досліджуваного періоду з огляду на поступовий розвиток мови, психологічні вікові особливості, внутрішній світ дитини.Tsaryk Olga. The features of culture of speech of national medium schools students in the interwar period of the twentieth century This article explores the features, basic techniques and trends in national culture of speech of medium schools students in the interwar period of the twentieth century. The method of creating a culture of broadcasting of studied period due to the gradual development of language, psychological age features, the child's inner world were considered. Key words: language culture, culture of speech, writing, language education.
Keywords: культура мови; культура мовлення; писемне мовлення; мовна освіта