Оптимізаційні технології формування персоналу підприємств - Борисяк, Олена Володимирівна (Тернопіль : ТНЕУ, 2018)
Досліджено концептуальні підходи до управління персоналом. Сформульовано твердження про формування парадигми оптимізаційного розвитку управління персоналом. Розглянуто сутність поняття «формування персоналу підприємств». Запропоновано оптимізаційний підхід до технологій формування персоналу і трактування поняття «оптимізаційні технології формування персоналу підприємств». Проведено оцінку оптимізаційних процесів формування персоналу і рівня використання технологій формування персоналу сільськогосподарських підприємств. Розвинено структуру людських ресурсів через застосування здібнісного підходу до формування персоналу. Запропоновано механізм використання оптимізаційних технологій формування персоналу підприємств у результаті впровадження стратегії оптимізаційного формування персоналу, розробки інструментарію відбору оптимізаційних технологій і проведення оцінки ефекту від використання цих технологій, що сприятиме інноваційному розвитку підприємства у бізнес-середовищі. Побудовано модель стратегії оптимізаційного формування персоналу підприємств. Розроблено інструментарій відбору і методичний підхід до оцінки ефекту від використання оптимізаційних технологій формування персоналу підприємств. Сформовано напрями удосконалення використання оптимізаційних технологій формування персоналу підприємств. The thesis explores the conceptual approaches to personnel management. The formation of the paradigm of optimization development of personnel management is indicated. The concept of «personnel formation» is deduced. The optimization approach to technologies of personnel formation of enterprises is proposed. The concept of «optimization technologies of personnel formation of enterprises» is interpreted. Optimization processes of personnel formation and the level of using of technologies of personnel formation in the agricultural enterprises are evaluated. The structure of human resources through usage of the capability approach to personnel formation is developed. The mechanism of using of optimization technologies of personnel formation of enterprises is proposed. Usage of this mechanism in result of implementation of the strategy of optimization of personnel formation, the development of selection tools of optimization technologies and assessment of the effect of using these technologies will promote enterprises innovative development in the business environment. The model of strategy of optimization of personnel formation is created. The tools of selection and the method of assessment of the using effect of optimization technologies of personnel formation of enterprises are developed. The practical recommendations of using of optimization technologies of personnel formation of enterprises are created.
Optimization Technologies of Personnel Formation of Enterprises
Keywords: система управління персоналом; технології формування персоналу; оптимізаційні технології; людські ресурси; здібнісний підхід; ринок праці; personnel management system; technologies of personnel formation; optimization technologies; human resources; capability approach; labor market