Компетентісний підхід в управлінні персоналом - Прохоровська, Світлана (Економічна думка, 2018)
У статті досліджено роль компетентнісного підходу в управлінні персоналом організації. Визначено найпоширеніші методи розвитку компетенцій співробітника та правила формування моделі компетенцій. Розкрито призначення традиційного та сучасного підходів до формування моделі компетенцій. З’ясовано основні засади застосування компетентнісного підходу в управлінні персоналом. Запропоновано модель компетенцій сучасного HR-менеджера. In the article the role of сompetence approach is in vestigational the management of organization a personnel. The most widespread methods of development of competenses of employee and rule of forming of model of competenses are certain. Setting of raditional and modernapproaches is exposed to forming of model ofcompetenses. Basic principles of application of сompetence approach are found out in a management a personnel. The model of competenses of modern HR-of manager is offered.
Keywords: компетенція; компетентність; компетентнісний підхід; персонал; управління персоналом; competense; competence approach; personnel; competence; management a personnel