Проблемні питання інноваційної діяльності в Україні: податковий аспект - Чижишин, Оксана Ігорівна (Електронне наукове фахове видання ТНЕУ „Інноваційна економіка” – 2018.− №18. – Режим доступу до статті: http://www.easterneurope-emb.in.ua/14-2018-ukr, 2018)
В умовах конкурентного середовища інноваційна діяльність суб’єктів господарювання є важливим інструментом укріплення і розширення їх позицій на ринку. Реалізація інноваційних проектів, крім того, може стати запорукою активізації зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Більшість сучасних вітчизняних та зарубіжних науковців зазначає, що постійне впровадження інновацій в усі сфери фінансово-господарської діяльності є основною умовою досягнення конкурентних переваг підприємства на світовому ринку. Особливо актуальне питання інновацій для нашої держави тепер, коли внаслідок підвищення цін на енергоресурси собівартість продукції більшості промислових підприємств постійно зростає, в результаті чого відбувається втрата конкурентних переваг вітчизняних товаровиробників. In a competitive environment, the innovative activity of economic entities is an important tool for strengthening and expanding their market position. Implementation of innovative projects, in addition, can be a guarantee of intensification of foreign economic activity of the enterprise. Most modern domestic and foreign scientists note that the constant introduction of innovations in all areas of financial and economic activities is the main condition for achieving competitive advantages in the global market.The issue of innovation is especially relevant for our country now, when due to rising energy prices, the cost of production of most industrial enterprises is constantly growing, resulting in a loss of competitive advantage of domestic producers.
PROBLEM ISSUES OF INNOVATIVE ACTIVITY IN UKRAINE: TAX ASPEC
Keywords: показники, система, контролінг, менеджмент, підприємство, формування, ефективність.; indicators, system, controlling, management, enterprise, formation, efficiency.