Однорозрядний суматор - Давлетова, Аліна Ярославівна; Davletova, Alina Yaroslavivna; Круліковський, Борис Борисович; Krulikovskyi, Borys Borysovych; Возна, Наталія Ярославівна; Vozna, Nataliia Yaroslavivna; Николайчук, Ярослав Миколайович; Nykolaichuk, Yaroslav Mykolaiovych (Державна служба інтелектуальної власності України, 2016)
Однорозрядний суматор, який містить першу і другу підгрупи логічних елементів, перший, третій і другий інформаційні входи однорозрядного суматора, які з'єднані з відповідними першими входами групи логічних елементів, вхід блокування результату однорозрядного суматора, який з'єднаний з відповідними другими входами першої і другої підгруп групи логічних елементів однорозрядного суматора, перший вихід суми та другий вихід переносу однорозрядного суматора, які відповідно з'єднані з виходами першої і другої груп логічних елементів однорозрядного суматора, який відрізняється тим, що вхід блокування результату однорозрядного суматора з’єднаний з входом першого логічного повторювача третьої підгрупи груп та входом другого логічного повторювача четвертої підгрупи групи логічних елементів І-НЕ, відповідні входи яких з'єднані з четвертим, п'ятим та шостим інверсними інформаційними входами однорозрядного суматора, виходи логічних елементів І-НЕ першої підгрупи з'єднані між собою та другим виходом переносу однорозрядного суматора, виходи другої підгрупи логічних елементів І-НЕ з'єднані між собою і першим виходом суми однорозрядного суматора, виходи третьої підгрупи логічних елементів І-НЕ з'єднані між собою, виходом першого логічного повторювача та третім інверсним виходом переносу однорозрядного суматора, а виходи четвертої підгрупи логічних елементів І-НЕ з'єднані між собою, виходом другого логічного повторювача і четвертим інверсним виходом суми однорозрядного суматора.
Single-digit adder
Keywords: обчислювальна техніка; computational technique; однорозрядний суматор; single-digit adder; логічні елементи; logic elements