Стратегіально-семантичний підхід до вивчення природи та механізмів візуального мислення - Симоненко, Світлана (ТНЕУ, 2007)
Розробили стратегіально-семантичний підхід до пізнання візуально-мисленнєвої діяльності, на терені якого побудувати її структурно-функціональну модель, а також на теоретико-емпіричному рівні дослідити механізми становлення візуально-мисленнєвого образу.
Keywords: візуальне мислення; образ-концепт; візуально-мисленнєві стратегії; образ світу; візуальний знак; візуальний символ; наочність; стратегіально-семантичний підхід; колірний семантичний диференціал; суб’єктивний семантичний простір; змістові та операціональні механізми; онтогенез; антропогенез; творча діяльність