РОЛЬ СОЦІАЛЬНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ТА ЇЇ ОСНОВНИХ ЕЛЕМЕНТІВ У РОЗВИТКУ РЕГІОНУ - Панасюк, Валентина Миколаївна; Білоус, Ірина Вікторівна; Горник, В.Г. (Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія: «Економіка і менеджмент», 2018 – с. 63-68, 2018)
У статті досліджено роль соціальної інфра-структури та її основних елементів у соціально-економіч-ному розвитку регіону. Проаналізовано еволюцію дефініції «людський капітал», розглянуто різні підходи науковців до його визначення, а також визначення видів інвестиції в людський капітал. Досліджено взаємозв’язок формування кваліфікаційно-професійної складової людського капіталу з функціонуванням соціально-економічної системи регіону
The role of social infrastructure and its main elements in region development
Keywords: інфраструктура, соціальна інфра-структура, соціально-економічний розвиток, охорона здоров’я, освіта, культура