Сутність і роль власних доходів місцевих бюджетів - Двуліт Зоряна (My University, 2025)
Місцеві бюджети виступають головним фінансовим механізмом, що забезпечує реалізацію завдань і функцій органів місцевого самоврядування, та водночас посідають ключове місце в загальній бюджетній системі держави. У сучасних умовах децентралізації їхня роль посилюється, адже саме вони є головним механізмом забезпечення фінансової спроможності територіальних громад. Власні доходи місцевих бюджетів відображають результат самостійних фінансових рішень, прийнятих органами місцевого самоврядування в межах їхніх повноважень
Keywords: Місцеві бюджети; Власні доходи місцевих бюджетів