Фінансова стійкість банків як основа ефективного функціонування кредитної системи - Дзюблюк, Олександр Валерійович; Михайлюк, Роксолана Володимирівна (Терно-граф, 2009)
У монографії розглядаються основні теоретичні засади фінансової стійкості комерційних банків та обґрунтовуються методичні основи механізму управління фінансовою стійкістю як форми її практичного забезпечення в сучасних умовах ринкової трансформації. Аналізуються сучасні підходи до організації моніторингу фінансового стану банків у розрізі систем оцінки фінансової стійкості банків у зарубіжній та вітчизняній банківській практиці.
The financial stability of banks as a basis for the effective functioning of the credit system
Keywords: державне регулювання; state regulation; комерційні банки; commercial banks; монетарна політика; monetary policy; фінансова стійкість; financial stability