Соціологічний вимір осмислення самостійної роботи студентів - Соболевська, Ольга; Sobolevska, Olha (ТНЕУ, 2011)
У статті на основі конкретно-соціологічних досліджень розглядаються деякі зміни у підходах до організації самостійної роботи студентів ВНЗ у процесі переходу їх життєдіяльності за принципами Болонської освітньої системи; пропонуються положення і заходи, які оптимізують самостійну освітню працю студентів за формозмістовими і часовими критеріями. In the article on the basis of concrete-sociological investigations some changes in the approaches to the organization of individual work of the students of higher educational establishments in the process of transition of their life activity on the principles of Bologna educational system are discussed, the statements and procedures, which help to optimize the individual educational work of students are offered.
Sociological dimension of comprehension of students’ individual work
Keywords: Болонський процес; європейський освітній простір; вища освіта; вища школа; освітній процес; самоосвіта; самостійна робота студентів; Bologna process; European educational environment; higher education; higher school; educational process; self-education; individual students’ work