Спосіб вирощування овочевих культур - Брощак, Іван Станіславович; Broshchak, Ivan Stanislavovych; Бойко, Оксана Степанівна; Boiko, Oksana Stepanivna; Огороднік, Ганна Миколаївна; Ohorodnyk, Hanna Mykolaiivna; Дудар, Ірина Григорівна; Dudar, Iryna Hryhorivna; Андрійчук, Володимир Богданович; Andriichuk, Volodymyr Bohdanovych; Дзяба, Галина Михайлівна; Dzyaba, Halyna Mykhailivna; et al. (Національний орган інтелектуальної власності, 2020)
Спосіб вирощування овочевих культур включає передпосівну обробку насіння методом замочування, висів насіння в ґрунт, обробку рослин в період вегетації біологічно активним препаратом. Як біологічно активний препарат використовують 0,002 % водний розчин пектину, який виділений з борщівника Сосновського (HeracleumSosnovskui), при нормі витрат препарату 10 л/га. При цьому спочатку замочують насіння протягом 10 годин, а надалі обробку рослин здійснюють методом обприскування не менше двох разів: перший раз - через 10 днів після висаджування розсади; другий - у фазі масового цвітіння і початку зав'язування плодів.
The method of growing vegetable crops
Keywords: сільське господарство; agriculture; вирощування овочевих культур; cultivation of vegetable crops; пектинові полісахариди; pectin polysaccharides