Формування раціональної моделі фінансового забезпечення охорони здоров'я в Україні - Шкапяк, Олександр; Shkapiak, Oleksandr (ТНЕУ, 2013)
Розглянуто ключові проблеми і системні недоліки фінансування охорони здоров’я в Україні. Доведено необхідність впровадження стратегічної моделі накопичення, розподілу та використання фінансових ресурсів у галузі з урахуванням демографічної ситуації і стану національної економіки. Запропоновано оптимальну модель багатоканального фінансування вітчизняної системи охорони здоров’я. Key issues and systems lacks of Health financing in Ukraine are considered. The necessity of introducing strategic model of accumulation, distribution and use of financial resources with regard to the demographic situation and the state of national economy is proved. The optimal model of multi-channel financing of the national healthcare system is proposed.
Criteria and parametric variables of rational model of finnational support of Ukrainian public health services
Keywords: охорона здоров’я; медична реформа; модель; послуга; страхування; ефективність; healthcare; health reform; model; service; insurance; efficiency