Комп’ютеризація обліку і контролю в транспортній галузі: аналіз можливостей та задачі вдосконалення - Сисюк, Світлана Василівна (Вісник Одеського національного університету, 2015)
В статі на основі аналізу авторських підходів до проблем використання сучасних комп’ютерних інформаційних технологій обліку і контролю в транспортній галузі обґрунтовано переваги та недоліки існуючих програмних продуктів. На основі аналізу найбільш поширених програмних продуктів виявлено привабливі для користувачів можливості автоматизації, обґрунтовано доцільність їх розвитку й здійснено постановку відповідних задач для програмування. Сформовано пропозиції щодо можливих напрямів їх удосконалення виходячи з об’єктивних потреб управління та оптимізації діяльності і витрат. Обґрунтовано доцільність і визначено задачі для формування програмних додатків з ведення управлінського обліку в автотранспорті.
Keywords: підприємства транспорту, ефективність, система обліку, контроль, інформаційні технології, удосконалення, комп’ютеризація, управлінський облік