Математична модель динаміки глюкози в процесі засвоєння їжі - Пасічник, Роман Мирославович; Чайківська, Юлія Мирославівна (Інформатика та математичні методи в моделюванні, 2014)
В даній статті розглядається динаміка глюкози в крові у процесі засвоєння їжі. Розроблено математичну модель розподілу поступлення глюкози, що використовує найпростішу параболічну залежність. Розроблено математичну модель з використанням експоненціальної функції, що характеризує бурхливіший процес засвоєння глюкози. Було виявлено, що модель з експоненціальною функцією є точнішою.
Keywords: неавтономна модель, динаміка глюкози, цукровий діабет, ідентифікація, модель розподілу.