Кредитно - Страховий Альянс 2. Страхування товарних кредитів - Клапків, Михайло Семенович; Клапкив, Михаил Семенович; Klapkiv, Michał (Клапків М. (1995) Кредитно - Страховий Альянс 2. Страхування товарних кредитів. Діло, №60(374), с.3-8., 1995)
Наш автор — кандидат економічних наук Михайло Клапків — належить до тих фахівців, які успішно поєднують викладацьку і наукову роботу. Він працює доцентом Тернопільської академії народного господарства, водночас займаючись дослідженням кредитно-страхових відносин як однієї з актуальних проблем сучасного реформування економіки України. Автор люб'язно надав редакції ексклюзивне право на публікацію основних розділів своєї нової книги «Кредитно-страховий альянс», яка починається з нагадування найдавнішої максими фінансового світу: біда банкірові, який нехтує принципом «позичай тільки тому, хто не потребує позики». А оскільки такого майже не буває, то основний предмет розмови— ризик неповернення кредиту.
Keywords: страхування, менеджмент ризиками, фінансові ризики, бізнес-ризик- менеджмент, самострахування, попереджувальні заходи, трансфер ризиків, фінансова безпека.